Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A 10-702550-203. sz. Heréd-Nagykökényes Szövetkezet vadászterületén történő vadászat általános feltételei:

 

Belföldi magánszemélyek Magyarországon csak érvényes vadászjegy birtokában vadászhatnak. A megkötött vadászati szerződés alapján a Vadászati Jogközösség biztosítja a vadászvendég részére a lőjegyzéket.

 A vadászvendégnek  a vadászjegyet és a fegyvertartási engedélyt magánál kell hordania és az erre jogosult személynek, vagy a vadászatvezetőnek kívánságára ellenőrzésre be kell mutatnia. A sikeres vadászat érdekében a vadászvendég  köteles a hivatásos  vadász utasításainak eleget tenni. A vadászvendégnek csak a hivatásos vadász által elejthetőnek ítélt vadra szabad lőnie.
 
A különböző vadfajokra csak az általános vadászati alapelveknek megfelelően és a magyar előírásokban megállapított fegyverekkel lehet vadászni. Abban az esetben, ha a vadászvendég a figyelmeztetés ellenére  a vadászat rendjét megsérti, a vadászatvezető a vadászatot beszüntetheti.
 
A vadászvendégnek sebzés esetén a vad elejtési árának 50%-át kell megfizetnie. Az árak a vad trófeájának árát tartalmazzák, de a bírálat és a kikészítés díját nem.