Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A 10-702550-203. sz. Heréd-Nagykökényes Szövetkezet vadászterületének leírása:

 

 Természeti adottságok:

 

 Herédet követően, miközben elérjük Nagykökényest, utunkat baloldalon sík vidék, jobb oldalon a Mátra kéklő vonulata kíséri. A terület pozitívuma mozaikosságában rejlik, mely az apróvadnak (fácán, fogoly, mezei nyúl) és a nagyvadnak (elsősorban őz) rendkívül kedvező. A mezőgazdasági területeket erdőfoltok szegélyzik, melynek fái akác, cser-tölgy, olajfűz, fűz.

 

 

A vadászterület határainak részletes leírása:

 

A Hatvani M3-as csomóponttól kiindulva északi irányba a 21-es műúton a Heréd 091-es útig, innen északnyugati irányba az úton a Heréd-Lőrinci műútig, a műúton keleti irányba a volt szovjet laktanyáig, innen a Lőrinci 024-es földúton a Nagykökényes – Zagyvaszántó összekötő műútig. A műúton északkeleti irányba vezető földútig, majd a földúton tovább Héhalom irányába a megyehatáron vezető földútig. A megyehatáron délnyugati irányba vezető földúton a Bér-Tarcsai patak torkolatáig, innen a Tarcsai patakon haladva nyugati irányba a Héhalom-Verseg összekötő műútig. A Héhalom – Verseg összekötő műúton Verseg irányába a Pest megye határjelző tábláig, innen a megyehatáron délkeleti irányba elhaladva a 151,2-es magassági pont mellett a Károlyhalma pusztát a gazostól elválasztó útig.

 

(A versegi 073 és 074 helyrajzi számú tábla megyehatár, erdősáv) Innen tovább a versegi 091 helyrajzi számú és a 093 helyrajzi számú ingatlan, valamint a versegi 094 helyrajzi számú és a 095-ös ingatlant elválasztó erdősáv, a versegi 0104 helyrajzi számú Nádaska patakig (Vanyarci patak) folytatólag a patak medrében keleti irányban a Heves-Pest megye határáig. A megyehatáron délre az M3-as autópályáig, tovább az autópálya mellett a 21-es út hatvani csomópontjáig.

 

A vadászterület kijelölt hatósági nyilvántartási száma: 10-702550-203.

A fix vadászlesek száma 25 db. 5 új les tervét már elkészítettük, a fotógalériában a műholdképen a helyét már be is jelöltük.

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Térképek